United Way Romania

United Way România face eforturi să îmbunătățească procesul de Educație, Sănătate și Integrare

United Way România este o fundație românească, înfiintata în Iunie 2004 și afiliată cu United Way Worldwide, SUA. Este o organizație independentă, condusă de voluntari locali.

United Way SUA a fost fondată în 1887 și până în prezent s-a extins în 45 de țări din întreaga lume. În 134 de ani de activitate, United Way a construit comunități reale, puternice și unite în toată lumea, îmbunătățind educația, sprijinind stabilitatea financiară și promovând un stil de viață sănătos. United Way a mobilizat milioane de oameni să le susțină cauzele prin donații, sau devenind voluntari în comunitățile în care trăiesc.

Unul din principiile United Way este că toată lumea merită o oportunitate la o viață bună: o educație de calitate care să ducă la un loc de muncă stabil, venituri suficiente pentru a susține o familie după pensionare și o sănătate bună. De aceea, eforturile depuse de United Way se concentrează pe cei trei piloni esențiali pentru o viață bună: Educație, Integrare și Sănătate.

În fiecare an, coorporații partenere, împreună cu angajații lor, donatori și voluntari, contribuie cu 5,09 miliarde de dolari și cu 25 de milioane de ore de voluntariat, pentru a acorda o șansă la o viață mai bună oamenilor mai puțin norocoși decât ei, făcând ca United Way să fie cea mai mare organizație privată nonprofit din lume.

Familia Topolinski se alătură Societății Tocqueville

Societatea United Way Alexis de Tocqueville reunește lideri ai comunităților – atât filantropi, cât și lideri ai industriilor pe care le reprezintă. Membrii Societății Tocqueville au obținut succesul pe care mulți alții se străduiesc să-l obțină; și că succesul necesită, de asemenea, un sentiment mai înalt de responsabilitate socială.

În iunie 2021, Familia Topolinski a fost invitată să se alăture Societății Tocqueville ca donator, ca model de urmat pentru filantropie și conducere civică. Este o onoare pentru familia Topolinski să fie membru al unui grup de renume și impact cunoscut în întreaga lume.

„Familia Topolinski este inspirată și motivată să ofere sprijin United Way pentru că ne pasă de comunitatea noastră. Ca familie canadiană care s-a mutat în România în 2007 pentru muncă, România a fost bună cu familia noastră și vrem să dăm înapoi. Voluntariatul și filantropia sunt modalități prin care avem impact și sprijinim comunitățile defavorizate din România. Familia Topolinski așteaptă cu nerăbdare să se conecteze cu alți membri ai Societății Tocqueville care se străduiesc să îmbunătățească comunitatea noastră.”

Naguma Medical Supply sprijină bunăstarea comunității prin donarea a 1.200.000 de măști către United Way România

În Februarie 2020, Naguma Medical Supply SRL a donat 1.200.000 de măști de protecție către United Way România, ajutând 12.000 de persoane din București, Cluj și Timișoara să rămână în siguranță în pandemie.

Familia Topolinski intenționează să sprijine United Way România, lucrând împreună pentru a îmbunătăți educația și sănătatea și pentru a sprijini integrarea socială a membrilor mai puțin norocoși ai comunității.

Munca voluntară, cum ar fi învățarea copiilor să citească și să scrie în limba engleză, sau participarea la programul de mentorat sunt doar câteva moduri în care familia Topolinski a decis să se implice. Credem cu tărie în puterea educației, fiind cheia unui viitor mai bun pentru întreaga lume.