Kola Kariola

Kola Kariola este o organizație non-profit ce oferă adăpost animalelor, situată în Belciugatele, Călărași.

Misiunea lor este de a ajuta animalele fără stăpân. Lipsa educației și indiferența totală a autorităților fac din România un loc în care animalele sunt abandonate, abuzate, rănite sau torturate.

În aprilie 2014, Asociația a început construirea unui adăpost în Fundulea, Călărași, unde până la relocarea din iunie 2015, au fost îngrijiți aproximativ 400 de câini: fie salvați din adăposturile publice de la eutanasiere, fie câini salvați de pe stradă, câini care au fost abandonați, răniti sau abuzați.

Asociația servește comunitatea prin preluarea animalelor abandonate, oferindu-le un acoperiș, alimente, tratament și chiar pregătindu-le pentru adopție și reintegrare într-o noua familie. Până în prezent, Asociația a găsit noi familii adoptive pentru peste 400 de animale.

Acum, adăpostul Kola Kariola este situat în Belciugatele, Călărași și își continuă misiunea inițială, fiind într-o continuă dezvoltare.

Donația Naguma Medical Supply a permis crearea Centrului de Sterilizare, pentru îngrijirea a peste 500 de animale

Familia Topolinski a donat 210.000 RON către Kola Kariola în Decembrie 2020. Banii au fost folosiți pentru echipamente de sterilizare și, de asemenea, pentru a susține sanctuarul pentru animale, numit Papi Land, un adăpost ce îngrijeste peste 500 de animale.

Donația de la Naguma Medical Supply a ajutat la dotarea Centrului de Sterilizare cu o cameră de internare, care conține 12 spații de cazare, o masă de tratament și mobilier. Sala de chirurgie este acum echipată cu oxigen, aparate ce monitorizează funcțiile vitale, lampă chirurgicală și anestezie prin inhalare. Există o cameră exclusiv pentru sterilizarea instrumentală și o altă masă pentru alte tratamente. Într-o săptămână vor primi un aparat nou, iar în termen de o lună vor echipa o altă cameră pentru examinări și tratamente. O nouă cameră pentru operație a fost, de asemenea, dotată cu donația de la familia Topolinski.

Peste 2500 de câini și pisici au fost sterilizați la Kola Kariola. Naguma Medical Supply și Kola Kariola sunt optimiști în ceea ce privește viitorul și sunt hotărâți să ofere multor alte animale o șansă pentru o noua viață mai bună.