Presă

La sfârșitul anului trecut, când a vândut către Skanska jumătate din terenul de peste 52.000 mp al platfomei Textile Dacia din apropiere de stația de metrou Jiului, Michael Topolinski, CEO-ul InteRo Property Development spunea că cele două companii vor dezvolta un ansamblu unitar format din șapte clădiri de birouri, trei ale Skanska și patru ale InteRo. Între timp, companiile au obținut, în luna martie, certificatul de urbanism de la Primăria Sectorului 1 și urmează să obțină PUZ-ul din partea PMB și apoi autorizația de construire.

Michael Topolinski a făcut prima sa investiție imobiliară în România în 2006. Ceea ce inițial a fost doar o afacere a devenit, în cele din urmă, o piatră de hotar pentru o nouă viață pentru el, copiii săi – Michael IV în vârstă de 29 de ani, Ashton (25) și Tyler (27), și mama sa Edith (79), membrul familiei cel mai recent mutat în România.

InteRo Property Development, deținută de familia canadiană de investitori Topolinski, diversifică activitățile prin înființarea unei divizii de investiții, ca parte a strategiei sale pe termen lung de consolidare a prezenței sale în România și de a aduce proiecte imobiliare noi de înaltă calitate pe o piață în dezvoltare și promițătoare.

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preț la care devine cea mai mare tranzacție cu teren a anului, potrivit surselor Profit.ro.

MVGM Group, compania internațională de property management, intră pe piața rezidențială din România, prin preluarea managementului proiectului rezidenţial NorthLight Residence de lângă Cosmopolis. Construit de Swiss Grain, proiectul a fost preluat în vara anului trecut de familia Topolinski.

Skanska a achizitionat un teren de aproximativ 26.200 de metri patrati, in Bucuresti, de la InteRo Property Development SRL. Terenul este destinat dezvoltarii unui nou complex de birouri si se situeaza in zona de Nord a capitalei, in imediata vecinatate a statiei de metrou Jiului.

În contextul pandemiei de COVID-19, Fundația United Way România a oferit suport pentru întoarcerea copiilor în siguranță la școală, printr-o donație importantă a companiei Naguma Medical Supply SRL de 1.200.000 de măști de protecție.
United Way România a trimis în luna februarie 1.200.000 de măști de protecție în școli, grădinițe, centre educaționale din București, Cluj și Timișoara și în zonele limitrofe. Acest necesar a fost calculat pentru un număr de peste 12.000 de persoane, pe o perioadă de 3 luni.

The form was sent successfully